Ispanaklı Tepsi Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ispanakları yıkayıp iri parçalar halinde doğrayın ve kenara alın. Fırın tepsisini yağlayıp bir adet yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde içine serin. Bir kapta yumurta, süt ve sıvı yağı iyice çırpın. Hazırladığınız karışımdan yufkanın üzerine sürün. İkinci yufkayı buruşturarak diğerinin üzerine yerleştirin. Üçüncü ve dördüncü yufkaya da aynı işlemi tekrarlayın. Doğradığınız ıspanakları yufkaların üzerine yerleştirin. Beyaz peyniri de üzerine ufalayın. Tuz ve karabiber serpin. Kalan iki yufkayı da diğerleri gibi ıspanakların üzerine koyup sütlü harçla ıslatın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı toplayıp kapatın. Kalan sütlü karışımın tamamını böreğin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.