Kıymalı Muskalar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kasede maden suyu ve sıvı yağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin. İkinci yufkanın üzerine de bu karışımdan sürün. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız yufkaları 4 parmak genişliğinde kesin ve bir kenara alın. İç harç için, yemeklik doğranmış soğanı ve dolmalık fıstığı sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, biber ve salçayı da ekledikten sonra 2-3 dakika pişmeye bırakın. En son ince kıyılmış maydanoz, limon suyu, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin ve soğuması için kenara alın. Kesilmiş yufkaların bir kenarına kıymalı iç harçtan koyup, muska şeklinde katlayın. Muskaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...