Mercimekli Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mercimeği, düdüklü tencerede fazla yumuşatmadan, diriliğini kaybedene dek haşlayın. Sonrasında suyunu iyice süzdürün. 3-4 kaşık sıvıyağda mercimeği, arada bir çevirerek 2 dakika daha kavurun. Ateşten alıp soğutun. Üzerine kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve yumurtanın akını ekleyip, hızla karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölün. Yarım daire şeklini alan biryufkaya, önce sütü sonra sıvıyağı fırça ile ayrı sürün. İkinci yarım ay şeklindeki yufkayı üzerine serip, yine süt ve sıvıyağı sürün. Uzun kenarı boyunca mercimekli iç yerleştirin. Yufkaların kenarlarını hafifçe içe doğru çevirip, yufkanın uzun kenarı boyunca rulo yaparak sarın. 10 cm aralıklı kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Ardından susamları serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, altı üstü kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.