Un , sıvı yağ, süt, 3 adet yumurta, toz şeker ve tuzu karıştırın. Azar azar su ekleyip iyice yoğurarak sert kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 6 bezeye ayırıp, oklava yardımıyla açın. Harç için, yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağ ve tereyağında soteleyin. Robottan geçirip püre haline getirilmiş nohudu ekleyin. Karıştırarak sotelemeye devam edin. Karabiber, kimyon ve tuz ilave edip karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Ortadan ikiye kesin. Geniş tarafına nohutlu harçtan koyun. Sigara böreği gibi sarıp, yuvarlayarak gül şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ortalama 40-45 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.