Otlu Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Isırgan otu, brokoli ve ebegümecini haşlayıp, incecik kıyın. İnce kıyılmış soğanları zeytinyağında kavurun. Beyaz peynir, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Ilınması için bir kenara alın. Fırın tepsisini yağlayın ve 1 adet yufkayı kenarları taşacak şekilde yayın. Bir kasede yumurta, süt, yoğurt ve zeytinyağını çırpın. Yufkanın üzerine bu karışımdan sürün. İkinci yufkayı serin ve tekrar yumurtalı karışımdan sürün. Üçüncü yufkanın yarısını serin ve üzerine sebzeli harcı yayın. Kalan yarım yufkayı serip yumurtalı karışımdan sürün. Bir kat yufka-yumurtalı karışım, tekrar yufka ve yumurtalı karışımdan sürün. Kenarlardan sarkan kısımları içe doğru katlayın ve kalan yumurtalı karışımı üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.