Otlu Şepe

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına tuz, maya, toz şeker ve ılık sütü katın. Hafif ele yapışacak şekilde bir hamur elde edene kadar yoğurun (gerekirse biraz ılık su ekleyin). Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika mayalanmaya bırakın. Diğer taraftan içi için ıspanak, pazı ve ısırganın yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Suyu süzüldükten sonra incecik kıyın. Maydanoz, tulum peyniri, tuz, karabiber ve pul biber ilave edip, karıştırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini unlayarak yemek tabağı büyüklüğünde yufkalar açın. 1 adet yufkanın üzerine 3 çorba kaşığı sebzeli karışımdan yayın ve diğer yufkayı üzerine kapatıp, kenarlarını yumurta akı ile yapıştırın. Yufkalar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Şepeleri sac üzerinde önlü arkalı pişirin ve servis tabağına alın. Üzerlerine tereyağı sürün ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.