Patlıcan Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanları közleyip kabuklarını soyduktan sonra, kararmalarını önlemek için limonlu suya koyun. Beşamel sos için, tereyağını bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Koyulaşmaya başlayınca kaşar peynirini ve beyaz peyniri ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Yumurtaları iyice çırptıktan sonra karışıma ekleyip harmanlayın ve ocaktan alın. Közlenmiş patlıcanı süzüp doğrayarak bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız beşamel sosun yarısını ekleyip karıştırın. Bir fırın tepsisini yağlayıp, yufkalardan birini tepsiye yerleştirin. Üzerine patlıcanlı harçtan dökün. Kalan yufkaları da tepsiye yerleştirip aynı şekilde hazırlayın. Ayırdığınız beşamel sosu böreğin üstüne dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Dilimleyip, üzerine bir parça döner koyarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.