Patlıcanlı Muska Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için un, yoğurt, yumurta ve tuzu bir kapta karıştırıp yoğurun. Hamuru üçe bölüp, üzerine bez örtün ve 5 dakika bekletin. Bu arada içi için, patlıcanların ve domateslerin kabuklarını soyup, küp doğrayın. Biberleri ve soğanı ince doğrayın. Tavaya sıvı yağı alıp doğranmış biber ve soğanı kavurun. Ardından içine patlıcan ve domatesleri ilave edip, 15 dakika ve arada karıştırarak pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Dinlenmiş hamurları ayrı ayrı, incecik açın (açma genişliği 1 servis tabağından 5 parmak büyük olacak). Yarım paket margarini eritip, önce fırın tepsisini yağlayın. Kalan yağı açılmış 3 yufkayı yağlamakta kullanın. Bir adet açılmış yufkayı 5 paralel parçaya kesin. Her bir parçanın ucuna 1 dolu tatlı kaşığı iç malzemeden koyup, parçaları üçgen (muska) olacak şekilde katlayın. Kalan 2 yufkaya da aynı işlemi uygulayın. İşlem bittikten sonra börekleri tepsiye dizip, üstlerine yumurta sarısı sürün. Son olarak susam serpip, 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...