Hurmalı Tatlı

Hurmayla ne yapılır? Hurma hangi tariflerde kullanılır? Ramazan ayının sembolü haline gelen hurmayla yapabileceğiniz nefis hurmalı tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tatlının hamuru için çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayıp tereyağı ile birlikte orta boy bir tencereye alın ve kısık ısıda eritin. Eriyip iyice karıştıktan sonra soğuması için kenara alın.

  • 2

    Yumurta ve esmer şekeri mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın. Erittiğiniz çikolata ve tereyağı karışımını yumurtalara ekleyip karıştırın. Kalan malzemeyi ekleyip topak kalmayana kadar çırpın.

  • 3

    Hazırladığınız karışımı yağlanmış veya pişirme kağıdı ile kaplanmış 25x25 cm ebadında kare bir fırın kabına dökün. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldükten sonra tatlı hamuruna batırın. Harcı spatula yardımıyla düzelterek hurmaların üzerini kapatın.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip fırından alın. Ganaj için çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayın. Krema ile beraber küçük boy bir tencereye alıp kısık ısıda eritin. Pürüzsüz bir kıvam alınca ılınması için kenara alın.

  • 5

    Tatlı tamamen soğuyup ganaj da ılınınca üzerine dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın. Ganajı donduktan sonra Frenk üzümü veya dilediğiniz meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...