Muzlu Ekmek Tarifi

Kepekli ya da tam buğday... İkisi de çekici gelmedi mi? O zaman muzlu ekmek tarifi sizlerle.Peki muzlu ekmek nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    UNU eleyip kabartma tozu ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Kuru üzüm, küp küp doğranmış portakal ve limon kabuğu şekerlemesi, üzüm, iri çekilmiş fındık, badem ve cevizi karıştırın. Muzları ezip kuruyemişli karışıma ekleyip karıştırın. Çırpılmış yumurta, portakal suyu ve sıvı- yağı ekleyip tekrar karıştırın. En
    son vişneleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Yağlı kağıtla kapladığınız dikdörtgen bir kalıba hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Pudraşekerini suyla karıştırıp, fırından çıkardığınız ekmeğin üzerine sürün. Portakalın kabuğunu rendeleyip ekmeğin üzerine serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...