Sakızlı elma tatlısı tarifi ile hafta sonu misafirlerinizi en güzel şekilde ağırlayabilirsiniz.Sakızlı elma tatlısı nasıl yapılır diyorsanız işte detaylar...
Öncelikle şeker, su ve gıda boyasını yayvan bir tencerenin içinde bir süre kaynatın. 6 adet elmayı yıkayıp, kabuklarını soyun. Elmaların çekirdekli kısmını, elmayı bölmeden kabak oyacağı ile çıkarın. Bir tencerenin içine bir miktar su koyup, elmaları içine atın. Elmalar hafifçe yumuşayana dek pişirin. Daha sonra ocaktan alın. Önceden hazırladığınız şerbetin içinde bir müddet soğumaya bırakın. Başka bir tencerenin içinde sütü ve 1 paket vanilyalı pudingi karıştırın. Kaynamaya başlayınca içine damla sakızı atın. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırmayı unutmayın. Boza kıvamına gelince pudingi ocaktan alın. Elmaları şerbetinin içinden çıkartıp, servis tabağına koyun. Üzerine vanilyalı pudingi dökün. Son olarak iri dövülmüş fındıkları serpip, servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.