Beğendili Cipsli Soğan Halkaları
Lezzetli bir atıştırmalık arayanlar bu tarif tam size göre...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Cipsi derin bir kabın içinde elinizle ufalayın. Soğanları halka şeklinde doğrayın ve önce una sonra süte bulayın. En son her tarafını cipsle kapladıktan sonra fırın tepsisine dizin.
-
2
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Beğendi için patlıcanı közleyip, kabuğunu soyun ve çatalla ezin. Tereyağını bir tencereye alıp, eritin ve un katıp, hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
-
3
Sütü katarken topaklanmaması için bir yandan da karıştırın. Patlıcan ve kaşar peyniri kattıktan sonra tüm malzemeyi iyice karıştırıp, tencereyi ocaktan alın. Kıyılmış dereotu katıp, soğan halkaları ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL