Yoğurt Soslu Yer Elması Cipsi

Vitamin ve mineral deposu yer elması, zeytinyağlı olarak pişirilmesinin yanı sıra fırınlanarak da pişirilen yer elmasından yer elması cipsi hazırladık. İnce ince dilimlenmiş olmasını püf noktası olarak verdik,

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yer elmalarının kabuklarını soyun. Soyacak veya mandolin ile patates cipsi gibi ince dilimleyin. Fazla suyunu bir peçete yardımıyla alın.

  • 2

    Un, tuz ve karbonatı karıştırın. Yer elması dilimlerini karışımın içine atıp iyice harmanlayın ve fazlasını elek yardımıyla silkeleyin.

  • 3

    Ayçiçeği yağını kızartma tenceresine alıp ısıtın. Kızan yağın içerisine yer elmasını ekleyip altın sarısı renk alınca kağıt havlu serili bir tabağa çıkarıp fazla yağını alın.

  • 4

    Sosu için tüm malzemeyi mutfak robotunda kıvam alana kadar çekin ve servis kasesine alın. Yer elması cipsi ile beraber servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...