Bakla Çorbası

Tam mevsiminde bakla çorbası tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir yemek kaşığı un, yarım limonun suyu ve soğuk suyu bir kaba alıp karıştırın. Baklaları ayıklayıp kıyın ve kararmasını önlemek için bu suya atın.

  • 2

    Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye alıp, orta ateşte ısıtarak eritin. Kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip 3-4 dakika kavurun.

  • 3

    Kalan 1 çorba kaşığı unu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Suyu süzülmüş bakla, kalan yarım limonun suyu, tuz ve sıcak su ekleyip, orta ateşte bakla yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.

  • 4

    Ocaktan alıp, kıyılmış dereotu ve karabiber katıp blenderden geçirin. Servis tabaklarına pay edip, krema, dereotu ve bakla içi ile süsleyip sıcak veya ılık servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...