Bakla Çorbası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir yemek kaşığı un, yarım limonun suyu ve soğuk suyu bir kaba alıp karıştırın. Baklaları ayıklayıp kıyın ve kararmasını önlemek için bu suya atın.
-
2
Tereyağı ve zeytinyağını derin bir tencereye alıp, orta ateşte ısıtarak eritin. Kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyip 3-4 dakika kavurun.
-
3
Kalan 1 çorba kaşığı unu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Suyu süzülmüş bakla, kalan yarım limonun suyu, tuz ve sıcak su ekleyip, orta ateşte bakla yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişirin.
-
4
Ocaktan alıp, kıyılmış dereotu ve karabiber katıp blenderden geçirin. Servis tabaklarına pay edip, krema, dereotu ve bakla içi ile süsleyip sıcak veya ılık servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL