Hindistan Cevizli Tatlı Patates Çorbası Tarifi

Hindistan cevizli tatlı patates çorbası nasıl yapılır? Değişik ve farklı bir lezzet olan Hindistan cevizli tatlı patates çorbası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle çorba yapımında kullanacağınız hindistan cevizi sütünü hazırlayın. Bunun için, hindistan cevizinin üzerindeki 3 gözü bir tirbuşonla delin. İçindeki sütü akıtın.
-
2
Daha sonra hindistan cevizinin kabuğunu kırıp içindeki beyaz etli kısımları çıkarın ve rendeleyin. Rendelediğiniz hindistan cevizini 1 litre kaynar suya katıp, 1 saat bekletin.
-
3
Su ılınınca rendelenmiş hindistan cevizini elinizle ovun. Daha sonra suyunu süzüp kenara alın. Süt hazırlamada kullandığınız hindistan cevizi rendesinden 2 yemek kaşığını ayırın.
-
4
Çorba için patateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alın ve ince kıyılmış soğanı soteleyin. Patatesi katın ve 10 dakika karıştırarak kavurun.
-
5
Üzerine, meyvenin içinden akıttığınız hindistan cevizi sütünü, kendi hazırladığınız 1 litrelik sütü, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesini, zencefil, muskat, sarımsak, pul biber ve tuzu katıp, 35-40 dakika kaynatın.
-
6
Daha sonra karışımı blenderden geçirin. Koyu olursa, üzerine biraz sıcak su ekleyin. Tuzunu ve karabiberini kontrol ettikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL