Lebeniye Çorbası Tarifi
Osmanlı usulü Ramazan lezzetleri... Lebeniye çorbası nasıl yapılır? Lebeniye çorbası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Aşurelik buğday, nohut ve kuru fasulyeyi akşamdan ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını süzüp yine ayrı kaplarda haşlayın. 2 Hepsini bir tencereye alın. Üzerine et suyunu ekleyin ve birlikte yaklaşık 20 dakika pişirin. Daha sonra mısırı ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Tuzunu ayarlayın. 3 Yoğurdu bir kaseye alıp, çırpın. Üzerine çorbanın suyundan azar azar ekleyerek yoğurdu çorbayla aynı sıcaklığa getirin. Ocağın altını iyice kısın ve yoğurdu tencereye azar azar ilave edin. Kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Tereyağını iyice kızdırıp, içine naneyi ekleyin. Şöyle bir çevirdikten sonra pul biberi koyun ve ocağı kapatın. Karışımı çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL