Pastırmalı Karalahana Çorbası
Karalahana çorbası Karadeniz yöresinden mutfaklarımıza gelmiş ve sevilen çorbalardan olmayı başarmıştır. Klasik tarifiyle yemeğe alışkın olduğumuz karalahana çorbasının pastırmalı tarifini denemek isteyenler için Pastırmalı Karalahana Çorbası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İyice yıkayıp kuruladığınız karalahanayı ince doğrayın. Patates ve soğanı soyup iri parçalara bölün. Et suyunu tencereye alın. Üzerine patates, soğan, bütün diş sarımsak ve zeytinyağının yarısını ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve pişmeye bırakın. Yaklaşık 15 dakika sonra 3 eşit parçaya böldüğünüz pastırmaları tencereye ekleyin.
-
2
15 dakika daha hepsini birlikte, patatesler yumuşayana dek pişirin. Pastırmaları süslemede kullanmak üzere çorbanın içinden çıkarıp, bir kaseye alın. Çorbayı blenderden geçirip, üzerine karalahana ve kalan zeytinyağını ekleyip 15 dakika daha pişirin. Karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Servis ederken her kaseye birkaç parça pastırma ilave edip, sıcak olarak servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri