Peynir Cipsli Çorba
Hem lezzetli hem besleyici olan peynir cipsli çorba tarifiyle, iftar sofralarınıza farklı bir çorba tarifi hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Peynir cipsi için kaşar ve cheddar peynirlerini ayrı kaplara alıp yarımşar yemek kaşığı haşhaşla harmanlayın.
-
2
Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde bu harçtan birer yemek kaşığı yerleştirin.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyip hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çorba için derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp, tereyağı eriyene kadar ısıtın.
-
4
Zerdeçal ve unu katın. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. İri parçalar halinde doğranmış sebzeleri ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.
-
5
Tavuk suyunu katıp sebzeler dağılmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin. Arnica blender'den çekip pürüzsüz bir kıvam elde edin.
-
6
Son olarak keçi peyniri ve sütü ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Servis tabaklarına pay edip üzerlerine peynir cipslerini yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri