Peynir Cipsli Çorba

Hem lezzetli hem besleyici olan peynir cipsli çorba tarifiyle, iftar sofralarınıza farklı bir çorba tarifi hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Peynir cipsi için kaşar ve cheddar peynirlerini ayrı kaplara alıp yarımşar yemek kaşığı haşhaşla harmanlayın.

  • 2

    Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde bu harçtan birer yemek kaşığı yerleştirin.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynir eriyip hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Çorba için derin bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp, tereyağı eriyene kadar ısıtın.

  • 4

    Zerdeçal ve unu katın. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. İri parçalar halinde doğranmış sebzeleri ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın.

  • 5

    Tavuk suyunu katıp sebzeler dağılmaya başlayana kadar pişirmeye devam edin. Arnica blender'den çekip pürüzsüz bir kıvam elde edin.

  • 6

    Son olarak keçi peyniri ve sütü ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Servis tabaklarına pay edip üzerlerine peynir cipslerini yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...