Soupe À L’oıgnon (Fransız Usulü Soğan Çorbası)

Karamelize soğanların eşsiz lezzeti, çıtır ekmek ve eriyen peynirle buluşuyor... Fransız mutfağının ruhunu yansıtan sıcacık bir başlangıç: Soğan Çorbası!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Soğanları ince yarım halka şeklinde doğrayın. Büyük bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın, yağı ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyin. Karamelize olmaları için düşük ısıda sürekli karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika kavurun. Soğanların rengi altın kahverengiye dönmeli. Soğanlar karamelize olduktan sonra şekeri ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun.

  • 2

    Unu ekleyin ve soğanlarla birlikte 1-2 dakika kavurun. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Çorba kaynayınca altını kısın. Kısık ısıda 15-20 dakika pişirin.

  • 3

    Çorbayı fırına dayanıklı kaplara pay edin. Kızarmış baget ekmeklerini çorba kaselerinin üzerine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin. Çorbaları peynir eriyip kızarana kadar yaklaşık 3-5 dakika önceden ısıtılmış fırına koyun. Fırından aldıktan sonra dilerseniz taze kekik ile sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.