Kökeni Osmanlı saray mutfağına dayanan süleymaniye çorbası karşınızda! İçinde bolca sebze, bakliyat ve et bulunuyor. Doyuruculuğuyla ana yemek yerine geçecek sıcacık bir çorba tarifi.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 yemek kaşığı tereyağı

    Birer adet rendelenmiş soğan, havuç, patates, kabak ve domates

    2 diş rendelenmiş sarımsak

    125 gram ıspanak

    1 yemek kaşığı un

    3 su bardağı su

    4 su bardağı et suyu

    1 su bardağı hafif haşlanmış kırmızı mercimek

    1 tatlı kaşığı tuz

    KÖFTE İÇİN

    125 gram yağsız kıyma

    1 yemek kaşığı un

    Birer çay kaşığı tuz ve karabiber

    KÖFTELERİ KIZARTMAK İÇİN

    2 yemek kaşığı tereyağı

Köfte için tüm malzemeyi Arnica mutfak robotunun haznesine alın. Malzemeler iyice karışana kadar yoğurun. Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.

Köfteleri kızartmak için 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alıp eritin Köfteleri katıp kızarana kadar pişirin ve kenara alın. Çorba için 4 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin.

Üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ilave edin. Renk değiştirene kadar karıştırarak soteleyin. Rendelenmiş havuç ve patatesi katıp sotelemeye devam edin. Rendelenmiş kabağı ekleyin.

Karıştırarak kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave edin. Şöyle bir karıştırıp kıyılmış ıspanağı ekleyin. Rengi dönene kadar soteleyin. Unu katın ve kavurun.

Su ve et suyu ilave edin. Sıra ile mercimek ve tuzu ekleyin. Pişmeye bırakın. İyice kaynamaya başlayınca köfteleri katın karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın.

Kısık ısıda köfteler iyice renk değiştirip yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.