Süleymaniye Çorbası

Kökeni Osmanlı saray mutfağına dayanan süleymaniye çorbası karşınızda! İçinde bolca sebze, bakliyat ve et bulunuyor. Doyuruculuğuyla ana yemek yerine geçecek sıcacık bir çorba tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Köfte için tüm malzemeyi Arnica mutfak robotunun haznesine alın. Malzemeler iyice karışana kadar yoğurun. Köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.

  • 2

    Köfteleri kızartmak için 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya alıp eritin Köfteleri katıp kızarana kadar pişirin ve kenara alın. Çorba için 4 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin.

  • 3

    Üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsağı ilave edin. Renk değiştirene kadar karıştırarak soteleyin. Rendelenmiş havuç ve patatesi katıp sotelemeye devam edin. Rendelenmiş kabağı ekleyin.

  • 4

    Karıştırarak kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesi ilave edin. Şöyle bir karıştırıp kıyılmış ıspanağı ekleyin. Rengi dönene kadar soteleyin. Unu katın ve kavurun.

  • 5

    Su ve et suyu ilave edin. Sıra ile mercimek ve tuzu ekleyin. Pişmeye bırakın. İyice kaynamaya başlayınca köfteleri katın karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın.

  • 6

    Kısık ısıda köfteler iyice renk değiştirip yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...