Sağan ve taze baklayı doğrayın. Baklanın kararmasını önlemek içi üzerlerine 1 çay kaşığı un serpiştirin. Bir tencereye yağ ve soğan alın. Kısık ısıda soğan yumuşayana kadar kavurun. Yumuşamış soğana baklayı ekleyin ve birlikte kavurun. Daha sonra 2 su bardağı su ekleyin. Bakla tamamen pişene kadar orta ısıda ve tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. 2 su bardağı daha su ekleyin. Kaynayana kadar pişirin.
Yoğurt, yumurta ve kalan unu bir kasede çırpın. Üzerine kaynayan çorbadan 1 kepçe su ekleyin. Isı dengesini sağladıktan sonra yoğurtlu terbiyeyi çorbaya azar azar ve çorbayı karıştırarak ilave edin. Çorba kaynamaya başladığında blender yardımıyla püre haline getirin. Ocaktan alın. Damak tadınıza göre tuz ekleyin.
Servis için ekmeği küp doğrayın. Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra sıcak tavada kızartın. Çorbayı servis kaselerine pay edin. Ortalarına ekmekleri yerleştirin. Pul biber serpin, dereotu ile süsleyin ve servis yapın
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.