Hamuru dörde bölün. Her birini ayrı ayrı merdane yardımı ile yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Yüzük yardımı ile ya da küçük yuvarlak bir kalıpla keserek yuvarlak hamurlar elde edin.
Daha sonra bu hamurları tencere ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ısıda hamurlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE
Özellikle Mersin ve Adana yörelerinde düğünlerde yapıldığı için bu adı alan çorbaya erik ekşisi de ilave edilmektedir. Parça et yerine kıyma ile de yapıldığı olmaktadır. Ayrıca eskiden düğünlerde yapıldığında hamurların içleri kıymalı harçla doldurup mantı gibi kapatılarak da hazırlanırdı.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.