Ev Yapımı Lor
Tatlılara, böreklere ve salatalara ayrı bir tat katan, diyet yapanların kahvaltılarını lezzetlendiren lor peynirini paketli ürün olarak almak yerine evde kolaylıkla yapıp keyifle tadabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
3 litre pişmiş sütü ısıtın. Üzeri ince film gibi tabaka haline geldiğinde 2/3 çay bardağı elma sirkesini yavaşça ekleyin. Süt proteinleri yavaşça ayrılmaya başladığında daha fazla sirke koymayın.
-
2
Kısık ısıda suyla protein iyice ayrılana kadar bekleyin. 1 çay kaşığı tuz ekleyin ve hafifçe karıştırın. İsterseniz içine taze kekik, fesleğen, ada çayı gibi bitkiler de koyabilirsiniz.
-
3
Tülbent ile süzün. Daha sonra süzgece alın. Suyunu bırakana kadar 1-2 saat bekletin. Ağırlık koyarsanız daha hızlı süzersiniz. Keserek kullanın.
DİLŞAT'IN NOTLARI
Ev yapımı loru buzdolabında uzun süre saklamak isterseniz verilen ölçüye ek olarak biraz daha tuz ekleyebilirsiniz.
Tülbentte süzdükten sonra mutfak lavabosuna tülbenti bağlayıp 1 saat sonra kaseye aldığınızda daha ekmeğe sürülür bir kıvam elde edersiniz.
Süzgece ağırlık koyduğunuzda kıvamı daha çok sert peynire yakın olur. Bu hazırlayacağınız sert loru dilimleyip baharatlarla tavada pişirebilir daha sonra sebze yemeklerinde kullanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri