Keçiboynuzlu Kurabiye Çanağında Meyveli Dondurma Tarifi
Değişik tatlar mı arıyorsunuz? Keçiboynuzlu kurabiye çanağında meyveli dondurma tarifi ile bu mümkün. Gününüzü güzel kılıcak tadıyla Keçiboynuzlu kurabiye çanağında meyveli dondurma nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kurabiye çanağı için tüm malzemeyi derin bir kaba alıp özleşene dek yoğurun.
-
2
İki parça pişirme kağıdı arasında merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Hamurunuzu eşit büyüklükte 6 parçaya ayırın.
-
3
Cupcake kalıplarının arkalarını yağlayıp hamurları elinizle bastırarak yapıştırın.
-
4
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25 dakika pişirin. Kalıpları hamurdan ayırın. Diğer tarafta çilek, kayısı, şeftali, kiraz veya mevsimine göre sevdiğiniz meyveleri doğrayıp hazırlayın.
-
5
Keçiboynuzu kurabiyeniz pişip soğuduktan sonra üzerine doğradığınız meyveleri koyup vanilyalı dondurma ile servis edin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri