Zeytinli Ekmek

Zeytinli Ekmek

Evde pratik ve yumuşacık hazırlayabileceğiniz zeytinli ekmek nasıl yapılır? 1 saatte hazır olacak sıcacık Zeytinli Ekmek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Unu eleyip geniş bir kaba alın. Üzerine maya, toz şeker ve tuz ilave edip karıştırın. Azar azar su ekleyerek hamuru yoğurun. Zeytinleri ve kekiği ilave edin. Hamurun üzerini kapatıp 10-15 dakika sıcak bir yerde mayalandırın.

  • 2

    Daha sonra yeniden yoğurup 8 parçaya ayırın. Her parçaya ekmek formu verip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini bıçakla çizip çörekotu serpin. Tepsinin üzerine bir bez örtüp bu şekilde 10 dakika daha mayalandırın.

  • 3

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra kurumaması için üzerine nemli bir bez örtün. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...