İncir Reçeli

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle incir reçeli...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İncirleri yıkayın. Geniş bir tencereye aktarıp, üzerine şekeri ekleyin. Bu şekilde bir gece bekletin.

  • 2

    Ertesi gün tencereyi ocağa oturtup, üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra tarçını da içine atarak 25-30 dakika daha pişirin. Ara sıra üzerinde biriken köpükleri alın.

  • 3

    Kıvam almaya başlayınca limon suyunu ilave edip, karıştırın ve ocağın altını kapatın.

  • 4

    Reçeli sıcakken kavanoza aktarın. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin.

  • 5

    Ekmek üzerine dilediğiniz peyniri sürün. Reçel ilave edip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.