Patlıcan Reçeli
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanı soyup, sapını oval şekilde kesin. Patlıcanın üzerine 2-3 yerinden bıçakla çentik atın. Derin bir kabın içerisine koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerine bir ağırlık koyun. 2-3 saat bekleyin. Suyunu süzün.
-
2
Derin ve geniş bir tencereye patlıcanları alın. Üzerini geçecek kadar su ve limon tuzunu ekleyin. 15 dakika kaynamaya bırakın.
-
3
Patlıcanı akan sudan geçirin. Elinizle sıkıp,bezin üzerinde kurumaya bırakın.
-
4
Derin bir tencereye şeker, su ve karanfili ekleyin. Ağır ateşte kaynamatın. Limon suyunu ekleyin.
-
5
Şerbetin içerisine patlıcanı aktarın. Kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Sıcakken kavanoza doldurun. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen ve serin bir yerde muhafaza edin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL