Patlıcan Reçeli

Patlıcan Reçeli

Sağlıklı ve farklı bir reçel denemek isteyenler için patlıcan reçeli tarifimiz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Patlıcanı soyup, sapını oval şekilde kesin. Patlıcanın üzerine 2-3 yerinden bıçakla çentik atın. Derin bir kabın içerisine koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Üzerine bir ağırlık koyun. 2-3 saat bekleyin. Suyunu süzün.

  • 2

    Derin ve geniş bir tencereye patlıcanları alın. Üzerini geçecek kadar su ve limon tuzunu ekleyin. 15 dakika kaynamaya bırakın.

  • 3

    Patlıcanı akan sudan geçirin. Elinizle sıkıp,bezin üzerinde kurumaya bırakın.

  • 4

    Derin bir tencereye şeker, su ve karanfili ekleyin. Ağır ateşte kaynamatın. Limon suyunu ekleyin.

  • 5

    Şerbetin içerisine patlıcanı aktarın. Kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Sıcakken kavanoza doldurun. Soğuduktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen ve serin bir yerde muhafaza edin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...