Ayvalı Lahana Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PİRİNCİ sıcak suda 1 saat bekletip süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Ayvayı rendeleyip geniş bir kaba alın. Üzerine pirinç, soğan, kıyma, maydanoz, karabiber, nane ve sıvıyağın yarısın ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Diğer taraftan lahanaları yaprak yaprak ayırın. Haşlayıp suyunu sıkın. Yaprakları düz bir zemine yayıp hazırladığınız harçtan içlerine koyup sarın. Daha sonra bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sıvıyağı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerine nane ve toz kırmızıbiber serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...