Dalak Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Dalakları yıkayıp bol suda haşladıktan sonra yanlarında bulunan yağları temizleyin. İşaret parmağınızla içlerini oyun. Harç için soğanları piyazlık doğrayıp, tavaya alın. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Daha sonra suyunu süzdürün. Pirinç, kuş üzümü, dolmalık fıstık, kıyılmış dereotu, karabiber, tarçın, pul biber, yenibahar, zeytinyağı, toz şeker ekleyip kavurun. Tuzunu ayarlayın. Harcı dalakların içlerine pay edip, ağızlarını dikin.1 gün buzdolabında dinlendirip, dilimleyin. Çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızgın sıvı yağda kızartın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.