Etli Ayva (Sefercelliye)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BADEMLERİ sıcak suda 5 dakika bekletip, kabuklarını soyun. Kuru kayısıları 2-3 saat suda bekletin.
    Yumuşayınca sudan alıp ikiye bölün. Balı 1 su bardağı suda eritin.Eti yıkayıp, bir tencereye alın.
    Kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu ve yağını salmasını bekleyin. Daha sonra tencerenin kapağını açıp,
    eti orta ateşte karıştırarak kavurun. Tuzunu ayarlayıp, ballı suyu katın. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı
    olarak et yumuşayana dek pişirin. Kayısıları ve ikiye böldüğünüz bademleri tencereye ekleyin.Diğer taraftan, ayvaları soyup, her birini 8 parçaya bölün. Çekirdek yataklarını ve sert kısımlarını çıkarın. 3 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Ayvaları tavaya düzgün bir şekilde sıralayın ve her iki yüzünü çevirerek
    kızartın. Daha sonra tencerede pişmekte olan etin üzerine ekleyin.Ayvaları kızarttığınız tavaya 1 su
    bardağı su koyup kaynatın. Daha sonra tencereye katın. Şeker ve tuz ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakika
    pişirdikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...