1 KUZU kol için eti tuz ve karabiber ile ovalayıp tencereye yerleştirin. Üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyip 1 saat haşlayın.
2 Eti tavaya alıp, sıvı yağda önlü arkalı hafifçe kızartın.
3 Mantarlı pilav için yıkanıp suyu iyice süzülmüş pirinci, 1 çorba kaşığı tereyağı ve sıvı yağ karışımında kavurun. Kakule,karanfil ve tarçın ekleyip karıştırın.Et suyu ilave edip, tencerenin ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinç suyunu çekince ocaktan alın.
4 Ayrı bir yerde doğranmış mantarı 1 tatlı kaşığı tereyağında kavurun.Zerdeçal, yenibahar, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine mantar ekleyin.Eti yerleştirip, kiraz domateslerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.