Acılı Ekmek
Acılı Ekmek, Türk mutfağının nefis örneklerinden biridir. Özellikle güneydoğu bölgelerinde yaygın olarak tüketilen bu ekmek, adından da anlaşılacağı üzere baharatlı ve acı bir lezzet profiline sahiptir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ekmek hamurlarını 1 çay bardağı erimiş margarin ile yoğurun. 5 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada bir kapta dövülmüş cevizi, ince kıyılmış soğanı, biber salçasını, pulbiberi ve kalan 1 çay bardağı margarini karıştırın.
-
2
Dinlenmiş hamuru temiz bir zemin üzerinde, 2 karış uzunluğunda dikdörtgen açın. Üzerine cevizli harcı yayıp, kenarlarını ortaya doğru katlayın.
-
3
Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına koyup, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarıp dilimleyin, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL