Böğürtlenli Ekmek

Böğürtlenli Ekmek

Taze böğürtlenlerin doğal tatlılığıyla zenginleşen bu ekmek, her diliminde meyvenin ferahlatıcı lezzetini sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ekmek için mayayı ılık suda ezip, 5 dakika bekletin. Toz şeker, tuz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • 2
    2 Hamuru 9 eşit parçaya ayırın. 3 parça hamuru tezgah üzerinde merdane ile 10 cm genişliğinde açın. 1 parçasının üzerine 1 yemek kaşığı marmelat sürüp, böğürtlenin üçte birini serpin ve rulo yapın.
  • 3
    Açtığınız hamurların kalan 2 parçasını da aynı şekilde hazırlayın. Kalan 6 parça sade hamuru, böğürtlen koyduklarınızla aynı uzunlukta olacak şekilde elinizle yuvarlayarak rulo yapın.
  • 4
    3 Böğürtlen koyduğunuz bir parça hamuru düz bir zemine alın. Her iki yanına sade birer parça hamur koyup, üst kısımlarını elinizle bastırarak birleştirin ve saç örgüsü şeklinde örün.
  • 5
    4 Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Mayalanması için bu şekilde yarım saat bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin.
  • 6
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...