Böğürtlenli Ekmek
Taze böğürtlenlerin doğal tatlılığıyla zenginleşen bu ekmek, her diliminde meyvenin ferahlatıcı lezzetini sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ekmek için mayayı ılık suda ezip, 5 dakika bekletin. Toz şeker, tuz ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
-
2
2 Hamuru 9 eşit parçaya ayırın. 3 parça hamuru tezgah üzerinde merdane ile 10 cm genişliğinde açın. 1 parçasının üzerine 1 yemek kaşığı marmelat sürüp, böğürtlenin üçte birini serpin ve rulo yapın.
-
3
Açtığınız hamurların kalan 2 parçasını da aynı şekilde hazırlayın. Kalan 6 parça sade hamuru, böğürtlen koyduklarınızla aynı uzunlukta olacak şekilde elinizle yuvarlayarak rulo yapın.
-
4
3 Böğürtlen koyduğunuz bir parça hamuru düz bir zemine alın. Her iki yanına sade birer parça hamur koyup, üst kısımlarını elinizle bastırarak birleştirin ve saç örgüsü şeklinde örün.
-
5
4 Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Mayalanması için bu şekilde yarım saat bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve file badem serpin.
-
6
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL