Cevizli üzümlü ekmek, tatlı ve tuzlu lezzetlerin mükemmel uyumunu sunar. Yumuşacık hamurun içinde cevizlerin çıtır dokusu ve üzümlerin hafif tatlılığı bir araya gelir.
Malzemeler
Yarım paket yaş maya
Bir su bardağından iki parmak fazla ılık su veya süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı buğday unu
Bir su bardağından iki parmak fazla esmer un(çavdar veya tam buğday unu)
Ilık suda yaş maya ve toz şekeri eritin. Esmer unu, buğday ununu ve tarçını bir kaba alarak karıştırın. Üzerine erittiğiniz mayayı ekleyerek iyice yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
İrice doğradığınız ceviz içini ve saplarını ayıklayıp, 10 dakika suda bekletip kuruttuğunuz kuru üzümleri de ekledikten sonra tekrar yoğurun.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.