Haşhaşlı Baton Ekmek
Ekmek keyfinizi bir üst seviyeye taşıyan lezzet! Klasik baton ekmeğin içine eklenen haşhaş tohumları, her lokmada hafif çıtır bir doku ve nutty bir tat sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Haşhaş, un, maya, ılık süt, toz şeker ve tuzu derin bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve iki misli kabarması için dinlendirin.
-
2
Küp doğranmış kırmızı biber ve mısırı ilave edip, tekrar yoğurun. Yağlanmış baton kek kalıbına boşaltın ve hamur iki misli olana kadar yine dinlendirin.
-
3
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrol ederek (hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL