Haşhaşlı Baton Ekmek

Haşhaşlı Baton Ekmek

Ekmek keyfinizi bir üst seviyeye taşıyan lezzet! Klasik baton ekmeğin içine eklenen haşhaş tohumları, her lokmada hafif çıtır bir doku ve nutty bir tat sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Haşhaş, un, maya, ılık süt, toz şeker ve tuzu derin bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve iki misli kabarması için dinlendirin.
  • 2
    Küp doğranmış kırmızı biber ve mısırı ilave edip, tekrar yoğurun. Yağlanmış baton kek kalıbına boşaltın ve hamur iki misli olana kadar yine dinlendirin.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrol ederek (hamura bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimleyerek, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...