Katmer Ekmek
Kat kat lezzet, geleneksel dokunuş! İncecik açılan hamurun arasına tereyağı sürülerek hazırlanan ve mis gibi kokusuyla sizi cezbedecek katmer ekmek, sıcak sıcak sofranızda yerini alıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, ayçiçek yağı, yumurta, yoğurt ve tuz ekleyip yoğurun. Unlanmış zeminde merdane yardımıyla 2-3 mm inceliğinde açıp, üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını sürün.
-
2
Hamurdan dört parmak genişliğinde şeritler kesip, bir adet şeridi rulo şeklinde sarın. Diğer şeritleri de üzerine sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine hafifçe bastırın. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.
-
3
Yarım saat dinlendirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL