Kuru Dutlu Ve Yaban Mersinli Çavdar Ekmeği
Kuru Dutlu ve Yaban Mersinli Çavdar Ekmeği, tatlı ve ekşi lezzetlerin mükemmel bir dengesiyle hazırlanan, besleyici ve aromatik bir ekmektir.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Çavdar unu ve buğday ununu yoğurma kabına alın. Üzerine instant mayayı ilave edip karıştırın ve ortasını havuz gibi açın. Dut kurusunu ılık sütte 10 dakika bekletin. Yaban mersini kurusunu ılık suda 15 dakika bekletin.
-
2
Daha sonra dut kurusunu sütle birlikte, yaban mersini kurusunu ise süzerek una ekleyin. Üzerine toz şeker ve tuz ekleyin. Azar azar ılık su ilave ederek hamuru yoğurup yuvarlak bir top haline getirin. Hafifçe yağlanmış çukur bir kaba aktarın.
-
3
Üzerini streç filmle kapatın. Hamur iki katı büyüklüğe ulaşana kadar oda sıcaklığında mayalandırın. Daha sonra yoğurup ikiye ayırın. Unlu tezgahta yuvarlak somunlar hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.
-
4
Keskin bir bıçakla üzerlerine birer adet verev çizik atın. Su sürüp mavi haşhaş tohumu serpin. Üzerlerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında 20-30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
-
5
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir bıçakla kontrol ederek (ekmeğe batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL