Mısır Ekmeği

Evde mısır unuyla yapabileceğiniz lezzetli bir ekmek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mısır ununu derin bir kabın içine alın. Tuz ilave edin. Suyu azar azar katarak yoğurmaya başlayın. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
-
2
Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. 25-30 cm çapındaki bir fırın kabını yağlayıp, tabanına un serpin. Hamuru tepsiye yayın.
-
3
Üzerine bir bıçakla derin şekiller çizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ekmeğin altı üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL