Muzlu Ekmek
Lezzetli ve sağlıklı bir ekmek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mayayı ılık suda eritin. Kepekli unu bir kaba alıp ortasını açın. Süt, tarçın, tuz, mayalı su ve yağı unun ortasına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
-
2
Hamuru bir naylon poşete koyup ağzını bağlayın. Ilık bir yerde 2-3 saat kadar bekletin. Poşetten çıkarıp tekrar yoğurun. Hamuru elinizle açın. Ortasına muz, çikolata ve cevizleri yerleştirin.
-
3
Hamuru, iç malzemesinin dökülmemesine dikkat ederek rulo şeklinde sarın. Yağlanmış uzun bir kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL