Muzlu Ekmek

Muzlu Ekmek

Lezzetli ve sağlıklı bir ekmek tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mayayı ılık suda eritin. Kepekli unu bir kaba alıp ortasını açın. Süt, tarçın, tuz, mayalı su ve yağı unun ortasına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • 2
    Hamuru bir naylon poşete koyup ağzını bağlayın. Ilık bir yerde 2-3 saat kadar bekletin. Poşetten çıkarıp tekrar yoğurun. Hamuru elinizle açın. Ortasına muz, çikolata ve cevizleri yerleştirin.
  • 3
    Hamuru, iç malzemesinin dökülmemesine dikkat ederek rulo şeklinde sarın. Yağlanmış uzun bir kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...