Nohut Mayalı Ekmek

Nohut mayasının doğal ferahlığıyla kabaran bu ekmek, geleneksel yöntemlerle elde edilen yumuşak iç dokusu ve hafif ekşi aromasıyla fark yaratıyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Maya için, cam bir kavanoz içine, kırılmış kuru nohutu, defne yapraklarını, sıcak suyu ve toz şekeri koyun. Malzemelerin birbirine karışması için, kavanozu çalkalayın. 2 gün mutfakta yerinden oynatmadan bekletin.
  • 2
    Maya kabardığı zaman suyunu süzün ve defne yapraklarını içinden alın. Elenmiş unun ortasını havuz şeklinde açın. Bu boşluğa maya, ayçiçek yağı ve tuzu koyarak, poğaça hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • 3
    Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, mayalanması için 1 saat dinlendirin. Hamur kabarınca yağlanmış bir kalıba veya tepsiye dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan veya tepsiden çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.