Otlu Mısır Ekmeği

Taze otların ve mısır ununun mükemmel birleşimi! Otlu mısır ekmeği, doğal ve hafif bir lezzet sunarak her öğünde keyifli bir seçenek olur.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtaları yoğurma kabına kırıp çırpın. Üzerine süt, ayçiçek yağı, toz şeker, instant maya, maydanoz, dereotu, kekik ve tuz ekleyip karıştırın. Mısır unu ve buğday ununu karışıma ekleyip, elinizle yoğurun.
  • 2
    Hamuru ikiye ayırıp, orta büyüklükte yağlanmış yuvarlak fırın kaplarına yerleştirin. Elinizle üzerilerini düzeltip su sürün ve kıyılmış badem serpin. Nemli bir bezle kapatıp 20 dakika mayalandırın. Fırına koymadan önce kapların üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Alüminyum folyoları alıp, 10 dakika daha pişirin. Fırını kapatıp ekmekleri 10 dakika içinde dinlendirdikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.