Özbek Ekmeği (Patır)

Özbek Ekmeği Patır

Geleneksel Özbek mutfağının lezzetli bir yansıması! Yumuşacık iç dokusu ve hafif çıtır dış yüzeyiyle Özbek Ekmeği (Patır), her lokmada mükemmel bir uyum sunuyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, ılık süt, yoğurt, yumurta akı, toz şekeri ve tuzu karıştırın. Maya ilave edip harmanlayın. Yumuşak haldeki hamura tereyağı veya margarin ekleyin. Oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  • 2
    Hamurdan bezeler koparıp elinizle dilediğiniz şekli verin. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...