Sütlü Yulaf Ekmeği

Sağlıklı ve doyurucu bir başlangıç! Sütlü yulaf ekmeği, yulafın besleyici gücü ve sütle yumuşacık dokusuyla mükemmel bir lezzet sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yaş mayayı toz şeker ve yarım su bardağı suyla birlikte bir kaba alın. Karıştırarak eritin ve 10 dakika bekletin. Yulaf unu ve buğday ununu geniş bir kaba alıp karıştırdıktan sonra ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş maya, yulaf ve tuzu ortasına koyun.
-
2
Azar azar süt ilave ederek yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında hamur iki misli büyüklüğe erişene dek mayalandırın. Daha sonra hamuru unlu zeminde yeniden yoğurup 10 eşit parçaya ayırın.
-
3
Her parçaya elinizle mekik şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsilerine yerleştirin. Üzerlerine süt sürüp, yulaf serpin ve keskin bir bıçakla birer çizik atın.
-
4
Nemli bir bezle üzerilerini örterek tepside 20 dakika daha ikinci mayalandırmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL