Yeşil Zeytinli Ve Anasonlu Tam Buğday Ekmeği

Yeşil Zeytinli Ve Anasonlu Tam Buğday Ekmeği

Doğal ve sağlıklı bir lezzetle tanışın! Tam buğdayın besleyici özleri, yeşil zeytinin hafif tuzlu tadı ve anasonun aromatik dokunuşuyla birleşiyor.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tam buğday ununu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz şeklinde açın.Üzerine kıyılmış zeytin, anason, instant maya ve tuz ekleyip şöyle bir karıştırın.Azar azar su ilave ederek yoğurun.
  • 2
    Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında iki misli büyüklüğe ulaşana dek mayalandırın. Daha sonra hamuru unlu bir zeminde yeniden yoğurun ve 10 eşit parçaya ayırın. Her parçayı elinizle yuvarlayıp yuvarlak ekmek şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepisine yerleştirin.
  • 3
    Hamurların üzerine su sürün ve anason serpin. Üzerlerine keskin bir bıçakla + şeklinde çizikler atın. Nemli bir bez örterek tepside 20 dakika daha mayalandırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...