Zeytinli Ekmek
Zeytinli ekmek, Akdeniz mutfağının aromatik lezzetlerini sofranıza taşıyan, zengin ve doyurucu bir ekmek türüdür. İçinde siyah veya yeşil zeytin parçalarının bulunduğu bu ekmek, zeytinlerin tuzlu ve yoğun aromasıyla hamura bambaşka bir karakter kazandırır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu eleyip ortasını açın. Mayayı ufalayarak ekleyin ve bir miktar ılık su ile ıslatın. Yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi ekleyip, ılık su ilavesi ile orta kıvamda bir hamur elde edin. 15 dakika dinlendirdikten sonra 4 eşit parçaya bölüp yuvarlak şekil verin. Bir süre mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında, ekmek içini çekinceye kadar pişirin
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL