Öncelikle patatesleri rendeleyin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvı yağı ekleyip, soğanla patatesi kavurun. Tuz, karabiber, pul biber katın. Hamur için yoğurt, ılık su, yumurta sarısı, sirke ve tuzu karıştırın.
Kabartma tozunu ve aldığı kadar unu ekleyin, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru 30-40 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı tepsi boyutunda olacak biçimde merdane ya da oklava yardımıyla açın. Açılan hamurların arasına eritilmiş margarin ve tereyağı karışımını sürün. Hamurları rulo şeklinde sarın ve tekrar hamuru tekrar 4 parçaya kesin. Hamurları buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamurları birer parmak kalınlığında kesin. Her parçayı çay tabağı büyüklüğünde açın ve patatesli harcı koyup, her yeri kapanacak biçimde kapatın.
Birleştirme yeri altta kalacak biçimde yağlanmış tepsiye dizin. Hamurun tam ortasına parmağınızla bastırın. Yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün. Çörek otunu parmağınızla bastırdığınız bölüme dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.