Ispanaklı Börek
Ispanağın yararını saymakla bitiremeyiz. Ispanaklı börek tarifi ise ıspanak sevmeyene bile sevdiren en leziz tarif. Ev yapımı kolay ıspanaklı börek tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ispanakları bol suyla yıkayıp temizleyin. Kaynar suya ekleyip 3 dakika haşlayın. Suyunu iyice süzüp ince doğrayın. Soğanları da ince doğrayın.
-
2
Soğanı zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Ispanağı ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Hamurunu hazırlamak için unu hamur yoğurma kabına eleyin.
-
3
Ortasını çukur şeklinde açın. Yoğurt veya süt, ayçiçeği yağı, sirke, yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru silindir şeklinde uzatıp 2 eşit parçaya bölün.
-
4
Her bir parçasını tekrar yoğurup düzgün bezeler haline getirin. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Bezeleri 30-35 santim çapında açın. İlk yufkayı yağlanmış tepsiye yayın.
-
5
Üzerine ıspanaklı harcı ekleyip hamurun her yerine eşit olarak yayın. Üzerine diğer yufkayı yerleştirin. Üzerini belirli aralıklarla çatalla delin. Ayçiçeği yağı ve yumurta sarısını bir kasenin içinde çırpın.
-
6
Fırçayla böreğin üzerine sürün. Dilerseniz bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını sağlayın. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri