Katmer, özellikle Gaziantep mutfağında sabah kahvaltılarında ya da yemek sonrası tatlı olarak tercih edilir. Üzerine dökülen sıcak tereyağı ve yanında sunulan bir bardak demli çayla birlikte, her lokması ayrı bir keyif sunar.
Derin bir kaseye 6 su bardağı unu eleyin. Toz şeker, tuz ve 2 su bardağı sütü ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemle bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin.
Hamuru 3 parçaya ayırıp her birini oklava ile incecik açın. Tereyağını eritip tahinle karıştırın ve bu karışımı 3'e bölün. Yufkaları üst üste koyup aralarına ve en üste de tahinli karışımdan sürün. Hamuru dörde katlayıp, bohça şekli verin.
Elinizle yuvarlayarak rulo haline getirdiğiniz hamuru 10 eşit parçaya bölün. Üzerlerine un serpip, merdane ile her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yapışmaz yüzeyli tavada arkalı önlü pişirin. Bal ve pekmezle birlikte servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.