Şış Börek

Şış Börek

Mantı formunda bir lezzet...Şış Börek...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    İç malzeme için kıyma, kıyılmış soğan ve baharatları iyice yoğurun. Harçtan nohut büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzda yuvarlayın ve kenara alın. Hamur için un ve tuzu harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp, yumurtayı kırın ve kenarlardan ortaya doğru azan azar un alarak karıştırın. Kulak memesinden daha sert olacak şekilde hamur elde edene dek yavaş yavaş su ilave edin ve yoğurun.

  • 2

    Hamuru unlu düz zeminde ve merdane yardımıyla açıp, mantı hamuru boyutunda kare şeklinde kesin. 1 adet hamurun ortasına iç malzeme koyup, iki ucu karşılıklı kapatıp üçgen elde edin. Sonra boşta kalan iki ucu tersten birleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayın.

  • 3

    Zeytinyağını tencereye alıp, küp doğranmış soğanı soteleyin. Salçaları ekleyip bir iki çevirin. Üzerine yarım su bardağı kemik suyu ve yarım su bardağı su ilave edip 5 dakika pişirin. Kalan su ve kemik suyu, nohut, turunç suyu ve tuzunu katarak 10 dakika kaynatın. Şiş börekleri ekleyip kontrol ederek yumuşayana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...