Çikolatalı Kinoalı Bar

Gluten yok, çikolata var! Çikolatalı kinoalı bar tarifinde mutluluk var. Glutensiz bir tatlı yemenin en güzel yanı çikolatalı kionalı bar tarifinin nasıl yapıldığını öğrenmek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kinoaları ve susamı tavaya alıp ocağa oturtun ve susamın rengi dönüp, kinoa küçük sesler çıkarak patlamaya başlayınca ocaktan alın.

  • 2

    Başka bir kaba aktarıp soğumaya bırakın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, fındık ve kaju fıstığı ile birlikte harmanlayın ve keskin bir bıçakla kıyın.

  • 3

    Kavrulmuş kinoa-susam karışımı ve kalan malzemeyi ilave edip harmanladıktan sonra buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Kaplama için bitter çikolatanın yarısını benmari usulü eritin.

  • 4

    Ocaktan alıp, üzerine kalan çikolatayı ve kakao yağını ilave edin ve eriyene dek karıştırın. Karıştırmaya devam ederek soğutun. Dilediğiniz şekilde kalıpların içlerine kaplama çikolatasının 1/4'ünü doldurun.

  • 5

    Ortalarına kinoalı karışımı şekillendirip yerleştirin. Kalan kaplama çikolatasını üzerine döküp, buzdolabında iyice soğuyup donana dek dinlendirin. Kalıplardan çıkarıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.